Diamantul - cel mai frumos cadou pentru o femeie
Grecii antici, considerau că diamantele sunt bucățele de stele sau lacrimi ale zeilor căzute pe pământ.
Aceste pietre au puterea de a pune frumusețea feminină în valoare și de a le face să strălucească. Ele sunt o formă de artă prin care femeile se pot exprima și pot arăta întregii lumi că sunt memorabile.
Fiind cele mai scumpe pietre, omenirea s-a învățat să le falsifice sau să le creeze artifical în condiții de laborator. Astfel, piața de desfacere este inundată cu astfel de nestemate și devine dificil să faci o alegere desăvârșită.
Dar fii cu ochii pe LiberCard și sfaturile pe care ți le oferă, pentru ca tu să faci achiziția corectă și să te bucuri la infinit de frumusețea acestei pietre.
Diamantul original este un mineral nativ și în același timp o piatră prețioasă, care se formează la 120-200 km în adâncul Pământului, fiind supusă unor condiții precum temperatura ridicată, presiune și altele. Iar diamantul fals este o imitație a celor naturale.
Înainte de a cumpăra o bijuterie cu diamant, trebuie să cunoști cum să deosebești diamantele naturale de cele false. Astfel, LiberCard îți propune câteva teste pe care le poți executa de sine stătător.
1. Test - abur
Diamantele dispensează imediat căldura. Astfel, dacă ai respira asupra pietrei, precum ai respira într-o oglindă pentru ca să apară ceață, diamantul va deveni instant transparent.
Dacă piatra are nevoie de câteva secunde pentru a-și reveni, atunci ai de-aface cu un diamant fals.
2. Test - căldură
Diamantele sunt mai reci decât imitațiile din plastic sau sticlă prelucrată. Dacă vei atinge obrazul cu piatra și vei simți o senzație rece, fără ca să se încălzească de la obraz, atunci, probabil, diamantul tău e unul original.
3. Test - hârtie
Lasă pe o foaie de hârtie un punct de stilou sau creion și centrează deasupra piatra. Dacă o vei privi deasupra și vei vedea o reflexie circulară în aceasta, atunci piatra ta este un diamant fals. În cazul unui diamant original, punctul nu va fi vizibil.
4. Test - ziar
Acest test, funcționează dacă verifici o piatră de mărimi mai mari. Plasând diamantul deasupra ziarului, nu vei reuși să vezi imprimarea de sub acesta. În cazul unui fals sau a unui zirconiu - piatra va reflecta imprimarea de-desubt.
5. Test - reflexie
Un diamant fals reflectă nuanțe gri. Dacă privind piatra prin partea de sus vei observa nuanțe de curcubeu, diamantul tău este fals ori are o calitate joasă.
6. Test - densitate
Un diamant real are o densitate mare. Astfel, dacă l-ai arunca într-un pahar cu apă, el se va scufunda. Dacă diamantul va pluti sub sau deasupra apei, atunci testezi o piatră falsă.
7. Test - brichetă
Pentru acest test ai nevoie de mănuși ignifuge și o pensetă. Încălzește diamantul cu ajutorul brichetei timp de 30 de secunde și pune-l în apă rece. Un diamant real nu va păți nimic, pentru că este compus din materiale incredibil de puternice și nu va suferi nici o schimbare în urma expunerii la o temperatură înaltă.
În cazul în care piatra testată se sparge sau se rupe, fie testezi un diamant fals, produs din sticlă, fie piatra testată este un zirconiu.
8. Test -zgârietură
Un diamant original zgârie orice suprafață de sticlă. Încearcă să faci testul asupra unei sticle din geam. Dacă piatra testată nu lasă o zgârietură, este cel mai probabil un fals.
Atât! Acum ești pregătit să alegi un diamant veritabil!
Iar pentru că să fii sigur în achiziția pe care o faci, LiberCard îți recomandă să procuri bijuteriile cu diamante doar în saloanele ce dețin certificate de conformitate și certificate de calitate.
5 rate | 3 rate | 1 rată | 6 rate |
6 rate | 3 rate | 5 rate |
Achită în rate egale de până la 12 luni, orice bijuterie de la partenerii LiberCard.
Accesează https://bit.ly/3q4vdlF și #savurează.