Cum să deosebești mierea artificială de cea naturală
Mierea falsă este deseori întâlnită pe rafturile supermarketurilor, iar unii pseudo-producători de miere o livrează chiar și la domiciliul clientului. Unii cumpărătorii deosebesc însă cu greu mierea naturală de cea sintetică.
Astfel, LiberCard și partenerul său, Regina Naturii, care este producător de miere autentică, și-au unit forțele și îți oferă câteva indicii pentru a alege o miere cu adevărat bună.
1. Densitatea
Întoarce borcanul cu miere. Bula de aer care se formează în mierea naturală se va mișca lent și nu se va sparge în alte bule mai mici, rămânând intactă. Unii falsificatori umplu borcanele până la refuz, fără a lăsa loc pentru formarea acelei bule de aer.
2. Dizolvarea în apă
Pune puțină miere într-un pahar cu apă la temperatura camerei și vezi în cât timp se va dizolva. Dacă procesul de dizolvare va dura câteva secunde, atunci mierea pe care o testezi este contrafăcută. Mierea organică se dizolvă greu, în timp ce mierea falsă se dizolvă ușor și nu se depune pe fundul paharului.
3. Prețul
Producerea mierii este un proces complex, de durată. Din acest motiv, mierea naturală costă mai mult. Un preț mic ar putea însemna că în miere se conțin substanțe de altă proveniență.
4. Eticheta
Acest indiciu trebuie să fie primul în lista de verificare. Producătorii sunt obligați prin lege să menționeze pe etichetă toate ingredientele produsului. O miere naturală nu va avea inclusă în lista ingredientelor apa, zahărul și alți îndulcitori sau agenți de îngroșare. O etichetă a unei mieri naturale va include valoarea nutritivă, valoarea energetică, tipul mierii, standardul de producere, producătorul, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsă, condițiile de păstrare și codul cu bare.
5. Caracter lipicios
Pune puțină miere între degete și încearcă să le masezi. Mierea naturală va fi repede absorbită în piele. Iar dacă degetele tale se lipesc, cel mai probabil că mierea este plină de îndulcitori.
6. Testarea cu șervețelul
Întinde mierea pe un șervețel de bucătărie, apoi clătește-l cu apă rece. Dacă mierea este naturală, ea nu va păta șervețelul. Dacă mierea este falsă, vor rămâne pete galbene sau maronii.
7. Testarea cu sugativă
Toarnă un pic de miere pe o sugativă sau pe un filtru de cafea. Mierea naturală nu va fi absorbită de sugativă, cea falsă va trece însă prin hârtie.
8. Testarea cu iod
Adaugă câteva picături de miere într-un pahar cu apă, în prealabil amestecat cu puțin iod. Dacă mierea va căpăta o nuanță albastră, atunci mierea este falsificată.
9. Testul chibritului
Înmoaie un chibrit în miere și dă-i foc folosind un alt chibrit aprins. Mierea naturală va arde imediat. Mierea contrafăcută nu se va aprinde din cauza conținutului mare de apă.
10. Gradul de cristalizare
Pune o lingură de miere pe o farfurie de ceramică albă la cuptorul cu microunde și setează aparatul la putere maximă pentru câteva minute. Dacă mierea se caramelizează, este o miere de calitate, iar dacă face spumă sau bule, înseamnă că este falsificată. Dacă pui mierea în frigider și aceasta nu se cristalizează, atunci este una falsă.
11. Testul pâinii
Întinde un strat subțire de miere pe o felie de pâine proaspătă. Dacă suprafața pâinii se usucă în câteva minute, este o miere bună. Dacă mierea intră în pâine și o înmoaie, este contrafăcută cu apă și îndulcitori.
12. Testul cu oțetul
Pune câteva picături de oțet în apă și adaugă miere. Dacă mierea capătă un aspect spumos, atunci este una falsificată.
Aceste trucuri te vor ajuta să deosebești și să cumperi o miere originală. Iar pentru ca să nu pierzi timpul cu verificările, LiberCard îți propune să cumperi produse apicole de la Regina Naturii.
Regina Naturii e un producător autohton de miere, care colectează cu atenție mierea pentru a păstra în cel mai bun mod toate calitățile nutritive ale produsului. Îmbuteliază și aduce pe mesele oamenilor cea mai sănătoasă și delicioasă miere naturală din Moldova. 90% din mierea pe care o produc anual se exportă în România, Italia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Germania și Malaysia.
În mierea Regina Naturii nu vei găsi zahăr, E-uri, aditivi sau coloranți. Chiar și pe timp de iarnă, compania oferă albinelor mierea lor, ci nu siropuri din zahăr.
Calitatea produselor Regina Naturii se verifică în laboratoarele din Republica Moldova și Germania. Dețin certificatele de calitate ISO 9001-2015, ISO 22000 și FSSC 22000 care le permit să garanteze controlul calității pe plan național și internațional. Portofoliul produselor cuprinde 10 tipuri de miere, pe care le comercializează la vrac, la borcan, dar și la plic porționat.
Mierea Regina Naturii este deosebită pentru că are gustul Codrilor și a plantelor rare, cuprinse în Cartea Roșie a Moldovei. Gustul mierii de acasă, a copilăriei și ale tradițiilor moldovenești se păstrează cu sfințenie în fiecare picătură de miere de la Regina Naturii.
Astfel, produsele lor au un gust deosebit și o calitate care corespunde cerințelor internaționale. Poți comanda și achita online produsele Regina Naturii cu LiberCard pe www.reginanaturii.md
Pentru mai multe detalii, accesează linkul partenerului.