Noutăți și Promo Maib liber a desemnat alți doi câștigători ai smartphone urilor iPhone 13

Cum să deosebești parfumul fake de cel original

Parfumurile contrafăcute au invadat piața mondială. Devine tot mai greu să nu cazi pradă escrocilor și să deosebești parfumul original de cel fake. Producătorii parfumurilor contrafăcute copie sticlele, mirosul (aproape) identic, ambalajul, iar alteori chiar și unele semne autentice ale marilor case de brand. LiberCard îți vine în ajutor și îți prezintă o listă de indicii pentru ca tu să alegi un produs original. Deci, fii atent!

Pulverizarea

Un parfum original pulverizat pe un geam nu se va prelinge ușor datorită uleiurilor pe care le conține. Un parfum fals se va prelinge mult mai repede, deoarece conține o cantitate mai mare de apă.

Agitarea

Agitarea unui parfum original va declanșa o adevărată explozie de balonașe, care vor dispărea total abia după 10 minute, pe când în cazul unui fals, acestea vor dispărea aproape imediat.

Persistența

Orice aromă a parfumurilor originale persistă circa 2-3 ore, pe când aroma unui produs fals nu va dura mai mult de o oră. Iar pulverizat pe o hârtie, aroma parfumului original va rezista până la 24 de ore.

Calitatea sticluței

Producătorii de brand, aleg ca materia primă pentru producerea sticluței să fie una de calitate. Astfel, sticla parfumului nu va include impurități, bule de aer sau alte defecte ale sticlei.

Capacul

Precum am menționat, orice producător autentic nu va economisi nici pe capacul parfumului. Iar escrocii vor utiliza diferite variante pentru a investi puțin și a câștiga mult. Dacă observi că capacul unui parfum este unul ieftin, atunci refuză achiziționarea acestuia. Cel mai probabil este un fake.

Unpacking

Parfumurile originale, sunt ambalate în interiorul cutiei împreună cu un cartonaș (sau două) de susținere, pentru a împiedică mișcarea sticluței în timpul transportării. Dacă cutia este prea mare sau cartonașele ajutătoare sunt lipsă, atunci, probabil, ai de a face cu un fake.

Denumirea

Orice modificare a logoului sau adăugare de simbol (literă, cifră) la denumirea de brand al parfumului îl scapă pe escroc de obligația răspunderii pentru falsificarea unui brand autentic, dar nu-l împiedică să își asocieze produsul cu acesta și să fie achiziționat de către un consumator puțin informat și credul.

Codul de bare

Prezența codului de bare și descifrarea acestuia îți poate oferi indicii referitor la autenticitatea acestuia. Unii escroci nu indică vreun cod de bare, alteori utilizează diferite coduri, care nu au nicio legătură cu cele ale parfumurilor originale. Există mai multe tipuri de coduri, dar cel mai utilizat este EAN13 (Codul Asociației Europene de Numerotare a Articolelor), care constă din 13 cifre. Primele 2 (3) cifre reprezintă codul țării producătoare (Moldova 484, Ucraina 482, Germania 400-440, Spania 84, Rusia 460-469) astfel poți verifica dacă parfumul tău preferat este cu adevărat produs în țara de origine a parfumului. Iar că să nu îți complici alegerea, verifică codul de bare al parfumului pe codecheck.info sau pe site-ul chechcosmetic.net.

Codul lotului

Probabil cunoști că orice parfum are un termen de valabilitate, care este indicat pe ambalaj cu ajutorul unui simbol reprezentativ „cutiuță cu capac deschis” (adeseori în cadrul unui triunghi). De regulă, în apropierea acestui simbol se indică și codul de lot al parfumului. În cazul parfumurilor originale, acest cod de lot este indicat pe partea de suport al sticluței de parfum și este identic cu cel indicat pe ambalajul acestuia. Acest număr de lot poate fi verificat pe site-ul checkfresh.com.

Ambalajul

Primul aspect dubios care ar trebuie să te oprească din a lua decizia de cumpărare este polietilena în care este îmbrăcată cutia parfumului. De obicei, impostorii nu-și dau mari bătăi de cap la acest capitol. Astfel, aceștia aleg a ambala parfumul în celofan de proastă calitate, groasă, dură și lipită fără delicatețe, chiar cu urme de clei. Casa unui brand renumit va pune accent chiar și pe cele mai mici detalii, va avea grijă inclusiv de aspectul polimerizat al etilenei.

Țara de origine

Parfumul original va avea neapărat indicat pe fundul sticluței țara de origine, iar în cele mai dese cazuri, un produs fals va nota „Made in China”, fie va alege să nu indice nici o informație cu detalii de origine.

Returnare

Orice comerciant, încrezut în originalitatea produsului său, va accepta returul parfumului.

Preț

Atunci când prețul unui parfum este mai mic decât prețul internațional, cel mai probabil că este un parfum neautentic, fie că este un parfum original cu termenul de valabilitate expirat.

LiberCard e sigur că aceste trucuri te vor ajuta să iei o decizie corectă, dar și te vor feri de a deveni prada unor impostori.

LiberCard recomandă achiziția în 12 rate egale a parfumurilor originale în rețeaua de parteneri. Lista deplină o poți găsi aici.

Fii cu ochii pe Blogul LiberCard ca să afli primul despre alte recomandări utile.