SFATURI DE LA MAIB LIBER

Cum să alegi un ceai de calitate?

2213 vizualizări

Ceaiul verde ajută sistemul imunitar să lupte împotriva toxinelor ce cresc riscul bolilor cancerigene. Este eficient în combaterea obezității, sporește metabolismul și arde grăsimile. Împreună cu o alimentație bogată în calciu și Vitamina D, consumul de ceai poate contribui la menținerea unei densități osoase normale la femeile în vârstă. Consumul acestuia îmbunătățește elasticitatea vaselor de sânge și previne apariția bolilor cardiovasculare prin scăderea nivelului de colesterol.

Toate aceste beneficii sunt valabile doar pentru consumul de ceaiuri autentice și de calitate. Trebuie să ştii că pentru ceaiul de calitate superioară se recoltează doar vârfurile ramurilor arborilor de ceai – mugurele şi încă două frunzuliţe. Restul frunzelor nu se aruncă, din ele se prepară ceaiul ieftin. Astfel, trebuie să știi a alege de pe rafturile magazinelor produsul potrivit. LiberCard îți oferă câteva recomandări pentru ca să fii informat.

1. Abrevierile ambalajului

Abrevierile de pe ambalajul ceaiului pot oferi mai multă informație decât crezi:

  • OP – calitate superioară
  • FP – calitate medie
  • PS – cea mai proastă calitate
  • BPS şi PD – calitate inferioară.

2. Strivirea frunzelor

Nu recomandăm consumul unor ceaiuri cu frunza mică sau ceaiuri-praf. Cu cât ceaiul este mai mărunt, cu atât calitatea este mai joasă. Testează calitatea strângând frunzele în pumn. Dacă strivirea acestora este însoțită de sunet, iar frunzele nu se prefac în praf înseamnă că ceaiul este calitativ.

3. Staniol

De obicei, un ceai bun este ambalat în hârtie de staniol, pentru a nu-şi pierde gustul şi aroma.

4. Țara producătoare

Patria ceaiului veritabil este China, Japonia sau Ceilon. Și totuși, pe cutia unui ceai original nu vei găsi niciodată inscripţii „Made in China”. În China, ceaiul este exportat doar de „China National Tea & Native Product Import & Export Corp”, anume această denumire trebuie să fie indicată. Pe cutia unui ceai veritabil de ceylon vei vedea ştampila reprezentativă, inscripţia „Packed în Sri-Lanka” și un logo cu un leu. Pe cutia unui ceai din India vei observa imaginea unei tinere cu un coş de ceai, denumirea firmei producătoare și inscripțiile „Ceai Indian Tosha”, „Ceaiul Indian Davenport”, „Ceaiul Indian STS”.

5. Garden fresh

Prezența acestei inscripții sugerează că ceaiul a fost ambalat în acelaşi loc în care a fost crescut. Acest indicator este unul foarte bun, deoarece în timpul transportării, ceaiul îşi pierde o parte din calităţi.

6. Recoltarea

Ceaiul îşi pierde calităţile în timp. Aşadar asigură-te că materia primă a fost recoltată cu cel mult 1,5 ani în urmă.

7. Omogenitatea

Ceaiul de calitate superioară va avea toate frunzele identice, întregi și răsucite în funcție de tipul acestuia. Frunzele trebuie să fie de aproximativ aceeași dimensiune și formă. Cu cât calitatea ceaiului este mai joasă, cu atît mai multe frunze, tulpini, muguri de ceai fărâmițate și de culoare diferită vor fi prezente în ceai.

8. Prețul

Un ceai de calitate nu va costa niciodată ieftin.

9. Testul cu lămâia

Pune în ceai o felie de lămâie. Dacă băutura se deschide la culoare, ceaiul e calitativ. Dacă nuanţa nu se schimbă, înseamnă că în cană ai un produs ieftin, cu diferite adaosuri.

10. Spuma infuziei

Dacă ceaiul este de calitate, acesta neapărat va forma o spumă brună-gălbuie. Cu cât mai vechi este ceaiul, cu atât mai puțină spumă se formează.

11. Testul cu apa rece

Dacă în infuzia unui ceai natural se toarnă apă rece, apa va rămâne transparentă sau își va schimba ușor culoarea. Ceaiul care se colorează în apă rece conține cooloranți.

12. Frunzele infuziei

Un ceai de calitate va desface frunzele la infuzie, iar cel de calitate proastă îți va demonstra fărâmiturile de frunze.

LiberCard îți recomandă să alegi ceaiurile care îți sunt pe placul tău din sortimentul rețelei de supermarketuri Linella.

De 19 ani, Linella deține o experiență vastă în alegerea celor mai bune produse, de o calitate înaltă. În cele peste 118 magazine amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu siguranță vei putea găsi cele mai deosebite produse, în special un ceai autentic.

Pentru comoditatea ta, invităm să-ți faci acum cumpărăturile în Linella cu LiberCard, iar banii să rambursezi începând din luna viitoare.

Prinde aripi în Linella cu LiberCard!

ALTE POSTĂRI