Noutăți și Promo Maib liber a desemnat alți doi câștigători ai smartphone urilor iPhone 13

Pericolul purtării ochelarilor ieftini

Actualmente, a găsi o pereche de ochelari nu este o problemă. Aceștia se comercializează aproape oriunde: în supermarketuri, magazine de îmbrăcăminte, benzinării și chiar la tarabele din piață.

Dar fii atent! LiberCard și Optica Farmacia Familiei atrag atenția că ochelarii simpli fac mai mult rău ochilor, decât dacă nu i-ai purta deloc. Ochelarii simpli nu oferă protecție solară suficientă și pot conduce la boli grave ale ochilor. La fel cum pielea trebuie protejată de soarele excesiv prin utilizarea cremei de protecție solară și îmbrăcăminte lungă, ochii trebuie, de asemenea, protejați. Acest lucru se datorează faptului că radiațiile solare au consecințe fatale pentru corneea și retina noastră.

Lentilele întunecate ale ochelarilor de soare simpli care nu oferă protecție UV, ne dilată pupilele, iar razele soarelui pătrund nestingherit în interiorul ochiului și pot provoca boli grave, precum cataracta sau cancerul de ochi.

În continuare, LiberCard și Optica Farmacia Familiei îți vor atrage atenția asupra momentelor, de care trebuie să ții cont atunci când cumperi sau porți ochelari de calitate.

Un obiect atât de uzual poate avea un efect benefic neașteptat asupra sănătății tale. Ochelarii de soare sunt buni contra migrenelor cauzate de soare. În plus, ei sunt utili și în cazul persoanelor care suferă de dislexie (tulburare nervoasă care constă în imposibilitatea de a citi corect un text).

LiberCard îți recomandă procurarea și purtarea ochelarilor autentici, ai căror etichetă garantează „100% protecție UVA și UVB” sau „100% protecție împotriva UV 400” (blochează radiația solară până la 400 nm). Acești ochelari de marcă pot fi procurați doar în magazine specializate, farmacii sau optici.

Caută marcajul CE de pe brațul ochelarilor (conformitate europeană) și cere de la vânzător declarațiile de conformitate pentru a le studia.

Optimizarea performanțelor tale sportive, la fel, poate depinde de perechea ta de ochelari. Fie că este vorba despre ciclism, drumeții, sau orice alt sport pe care îl preferi, ochelarii de soare sunt accesoriul „must-have” care te va ajuta în atingerea obiectivelor.

Atunci când conduci automobilul, ochii tăi sunt predispuși către o concentrație maximă, chiar și pe timp de soare puternic. Este important în timpul șofatului să folosești ochelarii de soare cu efectul de „polarizare” (care înseamnă că lentilele sunt acoperite cu substanțe chimice protective, acest tip de ochelari de soare ajută la prevenirea reflexiilor). Din acest motiv, ochelarii de soare „polarizanți” sunt perfecți pentru condus, dar și pentru alte activități desfășurate pe lângă suprafețele mari de apă. Practic, oriunde lumina se poate reflecta de pe o suprafață și te poate orbi.

LiberCard îți recomandă purtarea ochelarilor de soare care ți-ar asigura protecția solară sută la sută. Astfel, îți propunem achiziția unei perechi trendy și de calitate în rețeaua de optici Farmacia Familiei. Alegi orice-ți dorești și achiți timp de 6 luni în rate egale.

Comod, nu-i așa?

Accesează fișa partenerului și savurează plăcerea de a face shopping.