Noutăți și Promo Maib liber a desemnat alți doi câștigători ai smartphone urilor iPhone 13

LiberCard e ca cel mai bun prieten – îți împrumută bani pentru cumpărături, fără dobândă

Visează, cumpără, plătește și cumpără din nou! Anul trecut Moldova-Agroindbank a lansat un produs bancar cool, LiberCard, care îți permite să achiziționezi bunuri și servicii în valoare de până la 50 de mii de lei în rate și fără nicio dobândă. Am decis să vedem cum funcționează, de ce este convenabil și dacă este cu adevărat fără capcane ascunse. 

Ce este LiberCard? 

Acesta este un card bancar care îți permite să profiți de achitare în rate pentru bunuri și servicii. Cuvântul „liber” din denumire vorbește de la sine: pe cardul de plastic este ilustrată o pasăre cu aripile întinse. Aceasta reflectă starea unei persoane fericite, care nu este împovărată de nicio obligație, cum ar fi financiară. Așa ne simțim atunci când, în orice moment, cumpărăm bunuri pentru care nu am făcut suficiente economii și nici nu am început măcar să punem bani de o parte. 

Cum funcționează? 

Primești un card bancar, cu ajutorul căruia poți cumpăra mărfuri și servicii în sumă de până la 50.000 de lei. Primești banii pe loc, dar îi restitui în câteva tranșe, în termenul convenit. Dacă respecți planul de rambursare a banilor, vei întoarce băncii exact cât ai împrumutat. Fără dobândă! 

Seamănă foarte mult cu un credit fără dobândă… 

Anume asta este – finanțare pe termen scurt, fără dobândă. Apropo, chiar și perfectarea cardului bancar MAIB nu te costă nici măcar un leu. 

Dar nu e logic. De ce banca oferă gratuit bani clienților? 

O bancă onestă oferă bani pentru cumpărături oneste. Restitui exact cât ai luat. Nu există nimic ascuns și nu e magie la mijloc – toate dobânzile care de regulă se aplică față de credite, în proiectul LiberCard sunt plătite de companiile partenere ale băncii, de la care cumperi bunuri și servicii pe banii împrumutați. Misiunea ta în acest triunghi este să respecți graficul rambursărilor, să savurezi cumpărăturile și să planifici altele noi. 

Cum să primești un astfel de card? 

Mergi la orice filială a MAIB și depui o cerere pentru LiberCard. Trebuie să ai buletinul de identitate. Cererea poate fi depusă și online, pe site-ul www.libercard.md. Dar oricum va trebui să mergi la bancă pentru a primi cardul. 

Cât durează primirea cardului? 

Aproximativ 10 minute. Angajații băncii înregistrează cererea, perfectează un card de plată Visa Instant fără nume și confirmă valoarea finanțării. Ți se va solicita pe loc activarea LiberCard. Atât. Poți să mergi imediat după cumpărăturile planificate. 

Și dacă am 17 ani și vreau să cumpăr un laptop? 

Din păcate, prietene, va trebui să mai crești un pic. LiberCard este oferit doar cetățenilor cu vârstele cuprinse între 20 și 70 de ani. Este vorba despre persoane care au venituri și vor putea întoarce băncii banii primiți cu împrumut. Dar le poți spune părinților despre LiberCard. Perfectând cardul, ei vor putea cumpăra laptopul în orice magazin care a devenit partener al MAIB. 

Rezultă că nu pot cheltui banii oriunde, corect? 

Doar la companiile care au primit statutul de partener LiberCard și în magazinele lor de vânzare cu amănuntul. Lista completă de parteneri este disponibilă pe site-ul www.libercard.md și în aplicația MAIBank. Numărul partenerilor este în continuă creștere. De asemenea, te poți orienta după autocolantele LiberCard afișate la casele partenerilor. Este vorba de peste 2 mii de locuri unde poți cumpăra bunuri sau servicii: produse alimentare, produse chimice de uz casnic, laptop, telefon, o călătorie în Egipt, o bicicletă nouă, abonament la un club de fitness, canapea, un tratament într-o clinică privată etc. 

Și dacă locuiesc la Bălți? 

Nicio problemă. Poți obține LiberCard în orice sucursală MAIB și să cumperi la partenerii din toată țară. Nu contează dacă locuiești la Chișinău, Bălți sau Vulcănești, vei fi la fel de bine servit și sfătuit în mod competent. Dar dacă serviciul sau produsul pe care l-ai ales este oferit doar la Chișinău, va trebui să vii în capitală. 

Pe ce sumă pot conta cu LiberCard și cum se rambursează banii împrumutați de la bancă? 

Poți obține de la 3 mii la 50 de mii de lei. Planul de rambursare depinde de condițiile partenerului LiberCard: planul de achitare în rate pentru unele bunuri și servicii este de 1 lună, iar pentru altele – până la 12 luni. Banii vor fi returnați în tranșe egale, în perioada 1-16 a fiecărei luni. Dacă rambursezi toate tranșele la timp, banca nu percepe dobânzi sau comisioane. Dar pentru întârzieri sau neachitare se va aplică amenzi. 

Penalitățile sunt mari?

De fapt, banca este cel mai puțin interesată să ajungi datornic. Și chiar dacă ai scăpat o rată, un angajat al băncii te va contacta și îți va recomanda insistent să faci plata sumei restante. Astfel, șansele de a fi penalizat sunt destul de mici, dacă vei respecta regulile. Dar banca atenționează în mod deschis că în caz de neachitare, începe calcularea penalităților: 0,09% pe zi din suma tranșei lunare. 

Deci cel mai important este să plătești ratele la timp? 

Exact. Graficul achitărilor și toate cumpărăturile făcute pot fi urmărite în aplicația MAIBank de pe telefon sau sunând la numărul 1313. Rata lunară poate fi plătită: 

• prin aplicația MAIBank; 

• prin internet-banking; 

• la terminalele de autodeservire; 

• în orice sucrusală a băncii. 

LiberCard oferă libertate financiară și încrederea că banii sunt oricând disponibili pentru a fi cheltuiți!