TOTUL DESPRE MAIB LIBER

Alege corect un aparat de cafea în 2021

1038 vizualizări

Îți place să savurezi cafeaua, însă aparatul tău este uzat și te gândești să cumperi unul nou? Ai făcut prima tentativă de a alege ceva, însă te-ai pierdut în gama vastă de produse dedicate pregătirii cafelei? Noi îți venim în ajutor și îți explicăm în detaliu diferențele, plusurile și minusurile fiecăruia, iar la final îți va rămâne doar să alegi cel mai potrivit aparat care va transforma o simplă băutură într-o experiență plină de savoare. Deci, să începem!

În primul rând, trebuie să cunoști că există aparat de cafea și cafetieră.

Aparatul de cafea este complet automat, efortul tău în rutina dimineții se va reduce doar la umplerea rezervorului cu boabe și setarea intensității gustului. Boabele proaspăt măcinate oferă aromă intensă și un gust bogat cafelei. Timpul de preparare este mic pentru că apa se încălzește mai repede. Un aparat de cafea cu un rezervor mai mare de apă va permite de a prepara o cantitate corespunzătoare de cafea la o singură utilizare.

Pentru o achiziție pe termen lung, recomandăm să alegi un aparat de cafea:

  • cu o putere mai mare (watt) pentru că are o capacitate mare de încălzire;
  • rezistent, fabricat din inox sau material ceramic;
  • cu semne luminiscente (aparat pornit/gata de utilizare/insuficiență de apă/insuficiență de boabe), care trebuie să fie suficient de puternice pentru a fi văzute sub orice tip de lumină.

Pe de altă parte, cafetiera necesită implicarea ta nu doar la etapa de umplere a rezervorului cu apă și a celui de cafea, dar și în procesul de pornire și curățare a mașinii de la resturile de cafea. Cafetiera este o alternativă mai populară datorită prețului extrem de accesibil. Cafeaua se prepară prin infuzare, fără presiune, apă caldă fiind direcționată rapid către recipientul filtru, unde se pune cafeaua măcinată.

  Aparat de cafea Cafetieră
Dimensiune Mare Compact
Tip cafea Boabe proaspăt măcinate, reglarea gradului de măcinare Boabe măcinate
Gust Intens Mai puțin aromat

Timp de preparare

Rapid Mediu
Zgomot Înalt Redus
Preț De la 999 până la 13 999 lei De la 159 până la 7 999 lei

Dacă optezi pentru cafetieră, atunci e bine să știi că ea poate fi de două tipuri: cu presă franceză sau cu picurare.

Presa franceză – un rezervor din sticlă rezistent la căldură cu piston și capac. Funcționează pe principiul – torni, umpli, prepari, filtrezi și bei.

Aparat de cafea Presă franceză Cafetieră cu picurare

Cafetiera cu picurare este ușor de a fi utilizată. Apa adusă la fierbere, trece prin filtru de cafea și picură într-un recipient de sticlă situat pe suportul încălzit. Poți alege cafetiera în funcție de volumul rezervorului: pentru 1-2 persoane – 0,8 litri, pentru mai mult de 2 persoane – până la 1,5 litri. Puterea optimă pentru un astfel de aparat este de 500-800 W. Fii atent la filtrul cafetierei. Acesta ar trebui să fie din nailon și să conțină o acoperire specială care asigură durabilitatea.

Ai citit atent și între timp ai ales cea mai optimă variantă care corespunde așteptărilor și buzunarului tău? Atunci îți propunem și variante de unde poți procura produsul dorit, achitând cu LiberCard. Noutatea bună e că poți cumpăra orice aparat de cafea în rate egale de până la 6 luni, fără dobândă, comision sau alte costuri suplimentare.

PROCAFE - 3 luni ENTER - 6 luni DARWIN – 6 luni

 

ALTE POSTĂRI